oktober 30, 2017

Ubberupbaren

Ubberupbaren

Ubberupbaren er vores bud på et dejligt snack-måltid. Den er altid populær på højskolen blandt eleverne og er velegnet både som mellemmåltid midt på dagen og som dessert.
1 portion = 2 stk. à 20 g.


Antal: Ca. 20 stk.
Forberedelsestid: 30 min
I køleskab: 2 timer


 

Ingredienser

  • 30 g       honning
  • 100 g     mandel
  • 50 g       banan
  • 15 g        kokosmel
  • 30 g       kakaopulver (fedtfattig)
  • 100 g     havregryn
  • 50 g       tørrede rosiner/dadler
  • 1 stk.      hel vaniljestang
  • 0,5 dl     æblejuice

Fremgangsmåde

  • Smelt honningen i en gryde over svag varme.
  • Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  • Hæld alle ingredienser undtagen æblejuice i en foodprocessor sammen med den smeltede honning.
  • Blend det til en fast masse og hæld æblejuice i undervejs.Massen må ikke blive for våd og blød.
  • Hæld massen ud på et stykke bagepapir og læg et andet stykke bagepapir oven på.
  • Pres på dejen med et skærebræt eller rul med en kagerulle til du får en plade 1-1,5 cm tyk.
  • Stil pladen på køl et par timer. Gerne til dagen efter.
  • Skær pladen ud i stykker der vejer ca. 20 g.
  • Barrene kan fryses eller opbevares i en boks i køleskabet i 1 uge.

Tip

Banan kan evt. udelades og erstattes med lidt mere tørret frugt eller juice. Massen kan også trilles til kugler, der kan spises som dessert.


Energi pr. 100 g

Kcal (325)
Protein (10)
Fedt (14)
Kulhydrat (41)
Kostfibre (6,5)


 

Livsstilsblog , Madopskrifter , Mellemmåltider # , ,
Share: / / /