Den sunde mad

Maden på Ubberup Højskole kan beskrives som ”god, sund og uden afsavn”. Vores køkken laver lækker sund hverdagsmad med masser af grønt, groft og kød i de rette mængder.

På Ubberup handler det om at gøre noget godt for sig selv

Det er vores erfaring, at en varig livsstilsændring handler om at gøre noget godt for sig selv. Derfor er udgangspunktet, at du får den rette næring og i tilfredsstillende mængder.

Ubberup Højskoles kostfilosofi er ikke bygget op omkring en masse forbud. Alt er tilladt, bare i de rette mængder.

Vi tror ikke på, at det nytter noget at udstede forbud til voksne mennesker, og det er heri, forskellen på en slankekur og en livsstilsændring ligger. Slankekurene har ofte en masse forbud og indviklede regler, der skal følges, og ofte er de ikke baseret på sund fornuft og holdbare kostråd.

Vi tror på, vejen til nye spisevaner handler om refleksion og afprøvning af nye strategier. Som led i den proces har vores elever mulighed for at få kostvejledning med vores kostvejleder på vores lange højskoleophold. Og der er mulighed for at vælge madlavningsfag på skemaet.

Følger de officielle kostråd

Det betyder, at vi spiser efter Fødevarestyrelsens officielle kostråd, og vi sørger for, at det kun er de rigtige varer, der lander i vognen, når vi handler ind. Det gør vi bl.a. ved at kigge efter ”Vælg fuldkorn først”-mærkatet og ”Det grønne nøglehul”, og vi medbringer Hjerteforeningens indkøbsguide for at gøre det endnu nemmere for os selv.

Vi tror på de veldokumenterede kostråd, som har vist sig at holde i længden, og vi opfinder ikke et nyt koncept hvert halve år, bare fordi der er kommet en ny trend.

I vores kogebøger og i højskolens dagligdag vil du altså hverken finde fedtforskrækkede opskrifter eller en angst for kulhydrater. Du vil i stedet finde inspiration til at spise sundt, godt og velsmagende – og ikke mindst varieret. Det er den helt enkle filosofi, når noget skal være langtidsholdbart, og det skal en livsstilsændring være.

Grønkål m æbler og rødkål - halv

KOGEBØGERNE

Vi udgiver kogebøger med sund hverdagsmad

Ubberup Højskoles nye kogebog, Kogebogen 4, er udkommet i juni 2018. Det er den fjerde bog i rækken af kogebøger med sunde og nemme opskrifter samt praktiske guides til hvordan du kan leve sundt på en nem måde i dagligdagen.

Efterår 2018

15 uger
(4. sept. - 17. dec.)

Læs mere
Book rundvisning
Tilmelding stadig åben

Download materiale:

 

OM HØJSKOLEN

SOMMERKURSER