Elevhistorie – Maria Haabb Sørensen

Maria fik redskaberne til en livsstilsændring

Af: Maria Haabb Sørensen, elev på forårsholdet i april 2014 og deltog samtidig i et forskningsprojekt med Ubberup Højskole, Københavns Universitet og Biomedicinsk Institut.

Jeg tjekkede ind på Ubberup med udgangspunkt i et tiltrængt vægttab, men også med meget, mere eller mindre bevidst, usundhed i bagagen; både fysisk og mentalt.

Endvidere havde jeg også følelsen af at der skulle ske noget nyt, hvis jeg skulle ændre på det liv jeg levede; et liv hvor jeg følte at jeg var gået i stå på mange områder og ikke anede hvor jeg skulle hen.

Jeg var nysgerrig på det psykologiske aspekt, som jeg havde læst om på hjemmesiden og tænkte i virkeligheden nok; ”lad os se hvad de har at byde på”. De værende højskolen.

 

Støttende lærere og nye måder at leve sit liv på

Jeg mødte en lærerstab med et stort spænd på det menneskelige plan, alle med samme evne til at se og rumme forskellighed og på hver deres måde støtte op om den kæmpe forandringsproces mange af os elever stod overfor.

Jeg blev præsenteret for et væld af måder at leve livet på, små ting der kunne gøre hverdagen lettere, myter om sundhed der blev af-/bekræftet og mødte mennesker jeg ikke ville have mødt i min hverdag hjemme.

 

Betydningen af coachingsamtaler og det psykologiske aspekt af en livsstilsændring

Jeg fik metoder til at håndtere når livet går imod, coaching samtaler der gjorde mig klogere på ubevidste psykologiske mønstre, på min fortid og dermed også på min fremtid.

Mit ophold overgik enhver forventning i positiv forstand og det psykologiske aspekt, som jeg regnede for en ’bi-ting’ ved opholdet, dannede i virkeligheden rammen for mit udbytte; det handlede ikke om hvad de havde at byde på, men om hvor dybt jeg i virkeligheden kunne og ville gå selv – for redskaberne lå klar, det var op til mig at bruge dem.

 

Status efter Ubberup Højskole

I dag små 4 år efter mit sidste ophold, er jeg blevet bekræftet i, at jeg har så mange ressourcer og at jeg er mentalt stærk, når jeg bygger mit liv op omkring stærke relationer og skaber rammer for mig selv der gør, at jeg bliver i stand til at mærke hvad der er bedst for mig.

De fysiologiske ændringer jeg oplevede (vægttab, øget muskelmasse mm.) er foranderlige og danner ikke grundlag for min glæde og min lyst til at leve, for når livet er svært – og det er det ind imellem uanset vægt, så har jeg fået redskaber med der giver mig mulighed for at handle, jeg har lært at klæde mit netværk på, og endelig jeg vil altid have Ubberup som min plan C.

Sæt spotlight på din fremtid!

Har du brug for en afklaring omkring uddannelse eller job? Tilmeld dig et langt kursus og bliv klogere på dig selv!

Book en rundvisning
Læs mere om kurset