med opskrift på boller

Opskrift på Ubberups koldhævede havreboller

På Ubberup Højskole elsker vi koldhævede boller som mellemmåltid. Koldhævede boller har en luftig konsistens og masser af karakter. De er nemme at lave og kræver blot, at du smækker dejen sammen aftenen før. Om morgenen er dejen lige til at lægge på en bageplade med en ske og smide i ovnen i 12-15 min.

Antal: ca. 12-15 stk.

Ingredienser

10 g           gær
5 dl            vand
½ tsk.        salt
1 tsk.         honning
300 g         hvedemel
100 g         grov mel (rugmel, grahamsmel, ølandshvede, el. lign.)
50 g           fede frø eller nødder
50 g           havregryn

Sådan gør du:

– Rør gæren ud i vandet.

– Tilsæt resten af ingredienserne.

– Rør dejen godt sammen i en skål. Den skal have konsistens som tyk havregrød.

– Dæk skålen til med et låg eller film.

– Stil bollerne på køl i ca. 12 timer.

– Varm ovnen op på ca. 230 grader.

– Brug en ske til at sætte bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

– Drys evt. bollerne med lidt havregryn eller frø.

– Sæt bollerne direkte i ovnen og bag dem i ca. 12-15 min.

Tip

Denne dej skal ikke æltes, kun røres godt sammen, da det er vigtigt, at lufthullerne bliver bevaret.

Spis evt. bollerne med en lækker spread ovenpå, fx vores edamamespread.

Du kan også prøve opskriften på vores lækre gulerodsboller.

Næringsindhold i havreboller:

Energi pr. 100 g 

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 180 6 2,5 31 3,5

Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4