Kogebøger

Sund mad uden afsavn

Ubberup Højskole er en livsstilshøjskole, og vi serverer hver dag sund mad for vores højskolelever.

Vi har netop udgivet en ny kogebog i juni 2018. Opskrifterne i bogen er den samme mad, vi spiser på højskolen. Nemme, sunde retter, der smager godt, og som giver dig det, din krop har brug for.

Det er vores erfaring, at en varig livsstilsændring handler om at gøre noget godt for sig selv. Derfor er udgangspunktet, at du får den rette næring og i tilfredsstillende mængder.

"Ubberup Højskole er stedet hvor nye vaner implementeres, drømme realiseres, minder skabes og venner findes.

For mig var et ophold på Ubberup Højskole en lifechanger. Det var en personlig udviklingsrejse som bredte sig over mange flere spektre end bare en sundere livsstil og et vægttab, som var mine største ønsker da jeg startede.

De sødeste og mest professionelle folk hjælper og guider dig med at opnå de mål du har gennem de forskellige fag, som skolen tilbyder. Derudover er det 3 helt fantastiske måneder som består af skønne dage og lange nætter fyldt med blandt andet grin, brætspil, kreativitet, bålhygge, leg og tv-hygge både i selskab med dig selv og med nye søde bekendtskaber.

Det er en følelsesmæssig, udfordrende, sjov, udviklende og fuldstændig fantastisk rejse at være på Ubberup Højskole og jeg vil anbefale ALLE jeg kender at gøre det. Tag 3 måneder ud af kalenderen og invester den tid i dig selv – du vil ikke fortryde det”

Signe Goldbæk, tidligere elev på Ubberup Højskole

Signe Goldbæk_Ubberup Højskole

Kost, motion og den mentale del af en livsstilsændring

 

Siden 2000 har mere end 400 højskolelever årligt arbejdet med kunsten at leve det sunde liv på Ubberup Højskole.

Sunde madvaner er centrale for vores elevers vej til en varig livsstilsændring. Men det er ikke det hele. På Ubberup Højskole arbejder vi med det hele menneske, fordi vi oplever, at en varig livsstilsændring er højest når den mentale del følger med. Har man det godt, har man også større motivation for at gøre noget godt for sig selv og leve sundt.

Vi tilbyder derfor en hverdag, som kan nå 360 grader rundt om din livsstilsændring:

  • En masse idræts- og motionsfag (fx. cykling, boldspil, volley, aqua-træning, thai-boxing, yoga, pilates, mv.)
  • Sund madlavning
  • Psykologifag og personlig udvikling
  • Personlig kostvejledning og coaching
  • Kreative fag og samfundsfag

Alle kan være med. Vi har elever i alle aldre fra 18 år op til 70. Vi træner i hold og har det sjovt imens.

Om vores kogebøger

 

Vi følger de officielle kostråd

Opskrifterne i kogebøgerne følger Fødevare-styrelsens officielle og veldokumenterede kostråd, som har vist sig at holde i længden. Vi opfinder ikke et nyt koncept hvert halve år, bare fordi der er kommet en ny trend.

I vores kogebøger vil du altså hverken finde fedtforskrækkede opskrifter eller en angst for kulhydrater. Du vil i stedet finde inspiration til at spise sundt, godt og velsmagende – og ikke mindst varieret. Det er vores helt enkle filosofi.

Du ved, hvad du spiser

I hver kogebog finder du over 150 unikke opskrifter. For hver eneste opskrift er ernærings- og kalorieindholdet beregnet og angivet, så du ved præcis, hvad du spiser.

Salat og kød, saucer og kage

I alle kogebøgerne finder du en stor variation af opskrifter til alle dagens måltider. Der er kødretter og salater. Supper og brød. Der er desserter og kage.

Som lidt af en specialitet gør vi særlig meget ud af dips, spreads, saucer og andre lækre former for tilbehør.

Gode madtips til dagligdagen

I tillæg til opskrifterne finder du også guides og praktiske tips, der gør din hverdag lettere.

God til skoler

 

Det er vores erfaring at mange skoler og institutioner er glade for Ubberup Højskoles bøger. Retterne er enkle at lave – også til mange. De er velsmagende og er ikke den sædvanlige institutionsmad. Og endelig er det ernæringsmæssigt forsvarligt at servere maden fra kogebøgerne.

“Jeg er “madmor” på en institution for handicappede og har brugt jeres to første bøger hver eneste dag i snart tre år, så jeg glæder mig rigtig meget til at få lidt ny inspiration. Tak for nogle helt fantastiske opskrifter! Mvh Hanne Stoel”