indisk dahl opskrift

Af Hanne Olsen, køkkenleder

Hver uge har vi en kødfri dag på Ubberup Højskole, og en af de allerstørste favoritter er denne indiske dahl, som både smager godt, fylder godt i maven, indeholder få kalorier og samtidig er nem at lave.
Den er ret krydret, så hvis der er små børn i familien, kan det være en idé at skrue lidt ned for mængden af chili. Så kan de voksne tilsætte ekstra chili i deres egen portion.

Retten her er til 4 personer.
God fornøjelse og velbekomme!

Det skal du bruge til salaten:

2 spsk        olie
2 fed          finthakket hvidløg
½-1           finthakket rød chili
2 tsk          stødt koriander
250 g         løg i store tern
200 g         røde linser
7 dl            grøntsagsbouillon
400 g         rodfrugter i store tern
200 g         tomater i både
2 tsk          gurkemeje
1 tsk          spidskommen
1 lille dåse (70 g) koncentreret tomatpuré
salt og peber
Evt. sukker

Sådan gør du:

  • Varm olien op og sauter hvidløg, chili og koriander
  • Tilsæt løg og lad det hele stege, til det er lysebrunt
  • Tilsæt røde linser, grøntsagsbouillon, rodfrugter, tomater, gurkemeje og spidskommen
  • Lad retten koge, til linserne er kogt ud og har jævnet retten
  • Smag til med tomatpuré, salt, peber og evt. lidt sukker.

Serveres med ris eller brød

Retten indeholder 850 g grønt

TIP:
Krydderierne kan erstattes med Garam Masala, der er en indisk krydderiblanding, som kan købes i de fleste dagligvarebutikker eller i specialbutikker. Garam Masala findes i flere forskellige smagsstyrker, så tilsæt lidt ad gangen og smag til.

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 75 3,1 2,5 11 2