Hvordan vi gør

Hvordan vi gør

Vejen til en varig livsstilsændring – motion, sund kost & personlig udvikling

Mange af vores elever vælger et livsstilsophold på Ubberup Højskole, fordi de ønsker at skabe en varig livsstilsændring.  Nogle er overvægtige og vil ned i vægt. Andre vælger at tage på livsstilshøjskole, fordi de gerne vil have en sundere livsstil, har brug for et frirum til at finde ud af, hvad de gerne vil, eller føler sig stressede. Der er kort sagt mange forskellige grunde til vores elever ønske at skabe en varig livsstilsændring.

På Ubberup Højskole lover vi ikke en hurtig, let slankekur, der med et snuptag løser alle problemer. Vi tror på det lange, sunde træk, den holdbare, livsstilsændring, som man også kan få til at fungere derhjemme efter højskoleopholdet.

Vi mener også, at sundhed ikke kun handler om kroppen. Det mentale skal med. Måske er de usunde vaner opstået som kompensation for stress, usikkerhed eller nedtrykthed. Det er vores erfaring, at det er lettere at komme i gang med en livsstilsændring, hvis man også har den mentale side af sagen med. Har man det godt med sig selv, har man også større motivation for at gøre noget godt for sig selv.

 

Motion og idræt

Motion er en vigtig del af en sund livsstil og er en af forudsætningerne for at opnå et varigt vægttab. Vi har et bredt udbud af idrætsaktiviteter og motionsformer, og vi har bestræbt os på, der er noget for alle. Vi træner i hold og har det sjovt imens. Vores dygtige idrætsundervisere viser dig vej til effektiv træning og motiverer dig til at yde en ekstra indsats i timerne.

 

Den sunde mad

Den sunde mad er mindst lige så vigtig som motionen. En varig livsstilsændring handler om at gøre noget godt for sig selv. Derfor er udgangspunktet på Ubberup Højskole, at du får den rette næring og i tilfredsstillende mængder. Vores danmarksberømte køkken serverer sund og velsmagende mad og højskolens ernæringseksperter udregner, hvor mange kalorier den enkelte elev bør få dagligt, og foreslår, hvordan din kost kan sammensættes, så du kan opnå det mest optimale resultat.

Du kan også vælge at have madlavningsfag og ernæringsteori på skemaet. På den måde får du praktisk inspiration til at lave sund mad i hverdagen, samtidig med at du bliver klog på, hvad du spiser.

 

Personlig udvikling, kostvejledning og coaching

Vi fokuserer på det hele menneske. Derfor arbejder vi – gennem motivation og udfordringer – på at give den enkelte redskaber til øget indsigt, selvværd og personlig udvikling.

Der er psykologifag på skemaet og vi har både kostvejledere og psykoterapeuter på skolen. De tilbyder individuel coaching og kostvejledning. Gennem de individuelle samtaler kan du få sparring omkring motivation, nye vaner og praktiske strategier til at leve sundt i dagligdagen.

 

Almen dannelse, kreative fag & socialt fællesskab

Vi er en højskole og vi tilbyder selvfølgelig derfor også alment dannende og kreative fag. Sundhed handler i vores øjne også om dyrke sine interesser, hvad end det er maling, spildesign, samfundsdebatter eller noget helt tredje.

På livsstilshøjskolen lægger vi desuden vægt på, at dine sociale kompetencer kommer i spil og at alle blander sig i debatten og bidrager til fællesskabet. Vi oplever, at der er et rigtig stærkt fællesskab på højskolen, og mange af vores elever møder nye venner for livet.

 

Sæt spotlight på din fremtid!

Har du brug for en afklaring omkring uddannelse eller job? Tilmeld dig et langt kursus og bliv klogere på dig selv!

Book en rundvisning
Læs mere om kurset

@ubberuphojskole