Hvem er vi

Hvad er Ubberup Højskole?

Et ”julemærkehjem for voksne”, en ”fat camp”, en hurtig slankekur.

Forestillingerne om hvad Ubberup Højskole er, er mange. Ubberup Højskole er en almen folkehøjskole, men lige som andre højskoler har fokus på kunst, sport eller måske musik, så har vi fokus på den sunde livsstil. Siden år 2000 har livsstilsændring været vores speciale. Måske du husker tv-programmerne “Livet er fedt”. De blev optaget på Ubberup Højskole.

Mange af vores elever vælger Ubberup Højskole fordi de er overvægtige og gerne vil ned i vægt, men det er langt fra alle. En del vil bare gerne have en sundere livsstil og komme i bedre fysisk form.

Vi lover ikke en hurtig let slankekur, der med et snuptag løser alle problemer. Vi tror på det lange sunde træk, den holdbare sunde livsstil, som man også kan få til at fungere derhjemme efter højskoleopholdet.

Vi mener også, at sundhed ikke kun handler om kroppen. Det mentale skal med. Måske er de usunde vaner opstået som kompensation for stress, usikkerhed eller nedtrykthed. Det er vores erfaring, at det er lettere at komme i gang med et sundere liv, hvis man også har den mentale side af sagen med.

Motion, kost og personlig udvikling

En varig ændring af livsstilen i en sundere retning bygger derfor på flere elementer, som supplerer hinanden til en helhed – motion, kost og personlig udvikling.

Motion er en vigtig del af en sund livsstil og en forudsætning for et varigt vægttab. Vores idrætsundervisere har masser praktisk erfaring og kender til alle udfordringerne på vejen mod en varig livsstilsændring. De viser vej til effektiv træning og motiverer alle til at yde en ekstra indsats, ligegyldigt på hvilket niveau du er.

Lige så vigtig som motion er kosten. Højskolens ernæringseksperter udregner hvor mange kalorier den enkelte elev bør få dagligt, og foreslår, hvordan kosten kan sammensættes, så der opnås det mest optimale resultat.

Vi fokuserer på det hele menneske. Derfor arbejder vi – gennem motivation og udfordringer – på at give den enkelte redskaber til øget selvindsigt, selvværd og personlig udvikling. Vi har dygtige coaches og psykoterapeuter som en fast del af vores lærerstab. Dem kan du booke til samtaler. Samtalerne er inkluderet i prisen for et langt ophold.

Endelig tilbyder vi også alment dannende og kreative fag. Vi lægger vægt på, at de sociale kompetencer kommer i spil og at alle blander sig i debatten og bidrager til fællesskabet.

Du kan læse mere om vores lærere her.

Kom med på forårsholdet

Vi starter 8. april

Se mere
Tilmeld

Download materiale

BROCHURE OM HØJSKOLEN