Sund græskarsuppe

Græskarsuppe er en dejlig ret at varme sig på i årets kølige måneder. Den er cremet, let krydret og smager vildt godt!

Opskriften er fra vores kogebog Kogebogen 4. Opskrifterne i kogebogen tager udgangspunkt i, at mad skal være sundt, smage godt og være nemt at lave.
På Ubberup Højskole er vores filosofi er, at sundhed skal være en mulighed for alle.

Udover de seks sunde måltider, vi serverer for vores elever hver dag, har de idræt, ernæring, psykologi og kreative fag på skemaet.

Her kan du læse mere om, hvordan vi sammen med vores elever arbejder med sundhed og livsstilsændringer på Ubberup Højskole

Retten er til 4 pers.

Det skal du bruge:

800 g   hokkaido-græskar i grove tern
6 dl      grøntsagsbuillon
1 ds      kokosmælk
½ dl    limesaft
1 bundt frisk timian
Salt og peber

Sådan gør du:

  • Flæk græskarret og fjern kernerne med en ske
  • Skær græskarret ud i grove tern
  • Kog græskarret mørt i grønsagsbouillonen sammen med frisk timian
  • Tilsæt kokosmælk og limesaft
  • Blend suppen jævn
  • Smag suppen til med salt og peber (tilsæt evt. lidt ekstra limesaft og finthakket timian)

Serveres med salte græskarkerner og brød.
Retten indeholder i alt 800 gram grønt.

TIP:
Hvis du vil give suppen lidt ekstra ‘varme’ kan du tilsætte lidt ingefær eller chili.

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 61 1,5 4,5 3 1,5

 

 


Se dagligdagen på vores livsstilshøjskole


Instagram

[insta-gallery id=”1″]