Fag

FAG

På Ubberup Højskole kan du skræddersy dit eget skema. Vi tilbyder en masse forskellige fag, og i løbet af et langt ophold kan du komme til at prøve kræfter med mange af dem. Enkelte fag er obligatoriske, men ellers vælger du helt selv dine fag, når du starter på skolen.

Det er vigtigt at understrege, at du ikke kan vælge udelukkende at have idrætsfag.

Vi skifter ind imellem ud i vores fagudbud. Så det er ikke alle fag, der bliver oprettet på alle hold. Derfor kan vi ikke garantere, at du kan få et specifikt fag.

 Idræts- & motionsfag

Aquatræning

Træning i vand, hvor vi udnytter vandets modstandskraft. Samtidig er vi vægtløse og kan derfor lave anderledes øvelser end på land. Vi træner både styrke og puls.

 

Badminton

Skal du lære at holde på ketcheren, eller skal du udvikle din baghånds-clear? Her er der plads til dig – uanset niveau. Vi starter typisk lektionen med tekniske øvelser, hvorefter vi dyster mod hinanden i double. Holdtræning i badminton afvikles kun på vinterholdet. Men på de andre hold er man altid velkommen til at bruge gymnastikhallen til badminton efter undervisning.

Biking

Dunkende rytmer og høj puls. Vi kører indendørs på stationære cykler i intervaller, tempi og med varierende styrke. Alle kan deltage.

God kondition bedre form vægttab Ubberup Højskole

Boldspil

Vi udbyder forskellige boldspil, som badminton, volleyball og hockey.

 

Cirkeltræning

Hop på stedet, mavebøjninger, boksebold og stepbænke. Cirkeltræning er lidt af det hele. Korte ophold ved en masse forskellige øvelser gør cirkeltræning både sjovt og afveksl­ende.

Fodbold

Vi skal finde vores indre fodboldglæde frem, fra dengang vi brugte hvert et frikvarter i skolen på at spille fodbold. Vi starter med at se ca. 10 min. fodbold af historisk eller aktuelt karakter, så vi får appetit i vores fodboldhjerte til at gå ud og være Ronaldo, Messi eller Kevin Keegan. Alle kan være med. Afvikles på forårs- og efterårshold.

Boldspil_Livstilshøjsole_Ubberup

Intervalløb

Her introduceres og udføres forskellige former for intervalløb. Hvilket vil sige, at vi arbejder relativt hårdt i en kort periode, efterfulgt at pause og gentagelser. Intervalløb giver vældig god effekt på kredsløbs-kondition, som du kan ”tage med dig”, hvis du har en drøm om at blive løber.

Kickboxing

Slå til og spark ud. Kickboxing er en superintens trænings­form, hvor du både får arme, overkrop og ben med.

Kickboxing_Livsstilshøjskole_Sund livsstil

Løb og løbeteori

Nu arbejder vi med målsætninger, løbeprogrammer og løbestil. Og så skal vi selvfølgelig også indfri vores løbemålsætning på eksempelvis 3, 5, 8 eller 10 kilometer alt efter niveau.

Mountainbike

På skolens mountainbikes skal vi udfordres. Dels ved kørsel på MTB-banen i Kalundborg – en singletrek bane som stiller krav til teknik, mod og fysik. Ydermere vil nogle også blive udfordret på distancen, da vi også skal køre ca. 45 km. når turen går til Skarresø ved Jyderup. Her bliver det en blanding af landevej og skov. På MTB-holdet søger vi efter krisen, for så at komme sikkert hjem igen – det giver selvtillid! Mountainbiking er på skolens forårs- og efterårshold.

Ubberup_Træning_Mountainbiking

Pilates

Pilates er et træningssystem der styrker omkring kropskernen. Vi arbejder primært på gulvet og bruger kroppens egen vægt som belastning.

Show

Har du en performer i maven? Vi skal danse, finde kostumer og musik, når vi skal optræde ved skolens netværksdag, hvor familie og venner bliver inviteret op på skolen.

Step

Op, ned, op, ned! Step er aerobic på stepbænke, som man træder op og ned af i takt til musik og i forskellige serier. Det er sjovt, godt for knæene og du får pulsen i top.

Styrketræning

Styrketræning som i de gode gamle dage med 12 – 16 gentagelser til træthed á 3 – 4 sæt. Vi finder den indre Arnold Schwarzenegger frem i styrkelokalet, så der må godt komme lyd på øvelserne, når vi står og træner bøfferne i vores net eller hættetrøje.

Ubberup_Styrketræning_Sund livsstil

Swissball

Swissballs er store gymnastikbolde. De kan ligges eller siddes på og bruges som vægte. Det giver en masse sjove og ikke mindst udfordrende øvelser for hele kroppen.

Thai-boxing

I Thai-boxing (Thai-bo) må du slå, sparke, råbe og give albuer. Thai-bo er koreograferet boksning i luften tilsat rytme og musik. Sved på panden er garanteret.

 

Vandpolo

Det skal med det samme nævnes, at det ”kun” er en variant af vandpolo. Vi spiller i 10 x 10 m bassin, med vanddybde på 3,80 m. Bølgerne går højt og intensiteten holdes oppe ved hjælp af svømmefødder og konkurrencelyst, når de 2 hold dyster mod hinanden.

Hero - UH7023

Volleyball

Volleyball på Ubberup er noget særligt – positivt ment. Da vi spiller i vores nostalgiske gymnastikhal, som ikke har den officielle volleyball størrelse, har vi tillempet regelsættet således, at der er et godt mix mellem det sociale og konkurrence. Det giver gode dueller og masser af grin. Afvikles på alle hold.

Yoga

På vores yogahold arbejdes primært med smidighed og bevægelighed i ledene – og ikke så meget styrke. Undervisningen er en god blanding af små flows og mere stille øjeblikke, hvor der er god tid i den enkelte stilling.

Ubberup_Træning_Yoga_2

Zumba

Zumba er dans, som er inspireret af latinamerikanske danse. Den gode musik brager ud af højtalerne ligesom til en fest, hvor vi til hver sang udfører en let sammensat koreografi. Zumba er for både mænd og kvinder og er en enormt effektiv og sjov træningsform. Der er ingen forudsætninger for at deltage, andet end højt humør og klar på at få sved på panden.

Mad & ernæring, Kreative fag

Ernæring & krop

Lær om kalorier, næringsindhold og om, hvordan du sammen­sætter en sund kost. Vi hjælper dig med at lave en personlig kostplan, der holder – også når du kommer hjem.

Kend din tallerken

Kend din tallerken er faget hvor vi går i dybden med forståelsen for vores tallerkenmodel (kostplan). Vi arbejder med vigtigheden af måltidets sammensætning, hyppighed og variation. Vi udarbejder mange forskellige muligheder indenfor hvert enkelt måltid, så den sunde kost ikke bliver triviel og tager afsæt i lige netop dine behov og ønsker.

Sund mad i praksis

Lær hvordan du tilbereder den gode mad, vi spiser på højskolen. Her får du fingrene i bolledejen.

Billedkunst

Vi skal bruge tegning til at beskrive det vi ser og som inspiration til at arbejde med maleriet og udvikle personlige udtryksformer. Du kommer til at prøve mange forskellige maleteknikker, materialer, arbejdsformer.

Form & design

Oplev glæden ved at udtrykke dig kreativt. Du kan arbejde med områder indenfor beklædnings-syning, brugskunst og læder/skind.

Kor

De fleste oplever stor glæder ved at synge i fællesskab med andre. Til kor har du mulighed for at prøve din sangstemme af. Til netværksdagen går vi på scenen og synger foran et publikum.

Styling

“Dit klædeskab er en brugsgenstand – ikke et museum” Styling handler om beklædning og at finde din egen stil. Du lærer, hvordan du kan give din stil mere personlighed og kant. Og også, hvordan du kan fremhæve dine fordele.

Tegning & akvarel

Du lærer de grundlæggende tegneteknikker. Vi arbejder med lys og skygge og giver gode fif til at gøre dine kreative ideer levende på papiret, og du får hjælp til at udvikle et personligt udtryk.

 Personlig udvikling, Kultur & ideer

Rød tråd

Arbejd med den mentale del af en livsstilsændring. Vi taler om motivation, mål, netværk, erfaringer og laver konkrete planer, så din nye livsstil også holder, når du kommer hjem.

Psykologi

Fordyb dig i dig selv. Lær psykologiens grundlæggende principper og få brugbare værktøjer til bedre at kunne forstå dig selv og dine tanker, handlinger og følelser.

Førstehjælp

Vær beredt, hvis uheldet er ude. Ved en blanding af teori og praktiske øvelser lærer du blandt andet at give livreddende førstehjælp og bruge en hjertestarter.

Psykisk førstehjælp

På højskolen kan du tage et kursus i Psykisk Førstehjælp. Kurset har til formål at øge befolkningens viden om psykiske sygdomme og kriser. Så du kan have mod, viden og vilje til handle, når du står over for et menneske i en psykisk krise. Du modtager efterfølgende et certifikat, som kan være godt at vedhæfte dit CV.

Bogklub

Vi forholder os til bøgernes verden, og dykker ned i både romanuddrag og noveller – både tidens bestsellere og litteraturhistoriens klassikere. Vi diskuterer kvalitet og stil, og du kan dele dine egne personlige favoritter.

Film og virkelighed

Spær øjnene op og lad dig opsluge af lærredets fortællinger. Vi ser og taler om film, hvad de fortæller om os selv, vores samfund og om den måde, vi tænker på.

Idéhistorie

Idehistorie er studiet af hvordan mennesket har tænkt igennem historien. Vi skal se på hvordan tidligere tiders tænkning har formet nutidens samfund, men vi skal også finde inspiration til nye måder at tænke på, ved at se på ideernes historie.

Politik

Politik handler om vores forhold til hinanden. Derfor burde vi i virkeligheden være vildt optagede af politik. Men ofte hænger det os langt ud af halsen. Dette misforhold skal vi undersøge i ”Politik” og derudover skal vi naturligvis snakke om værdier, om international politik og om aktuelle problemstillinger.