Auberginesalat med edamamebønner

Af Hanne Olsen, køkkenleder på Ubberup Højskole

Auberginesalat med edamamebønner

Antal: 4 personer

Det skal du bruge:

250 gram aubergine
1 tsk olie
Salt

200 gram cherrytomater, i halve
50 gram ruccola
100 gram butterbeans, kogte evt. fra dåse
150 gram edamamebønner (frost) optøet
Evt. lidt kapers eller kapersbær

Sådan gør du:

– Skær auberginen i store tern, vend dem med olien eller bruge evt. en sprayolie
– Drys med salt
– Bag aubergineternene i en varm ovn v. 220 grader i ca. 12 minutter
– Afkøl auberginen
– Bland alle ingredienserne sammen
– Servér salaten som en frokostsalat eller som tilbehør til en hovedret

Balsamico-glace

Lav desuden nemt en Balsamico-glace som dressing til salaten

Det skal du skal bruge:

1,5 dl mørk balcamico
75-100 gram honning

Sådan gør du:

– Bland eddike og honning i en lille kasserolle
– Lad det småsimre i ca. 10 minutter
– Den skal koge ind, til der er ca. halvdelen tilbage
– Husk at glacen bliver tykkere, når den bliver kold
– Hæld den på et skoldet glas eller flaske og opbevar den i køleskab
OBS! Den er også skøn over bagte rodfrugter eller som et lille dryp til osten.

Vil du lave et lækkert brød til salaten, så prøv et sprødt Focacciabrød.

Salaten indeholder 750 g grønt

Næringsindhold:

Energi pr. 100 g 

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 60 3,5 1,5 5,5 3

Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4